Workshop

zo 29 jan
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Creatief schrijven

Alle schrijvers, beginnend of niet, lopen er af en toe tegenaan: waar haal je inspiratie vandaan? Soms moet je jezelf een handje helpen door te kijken naar andere kunst. Immers, kunstvormen zijn vaak sterk met elkaar verbonden. Zo wordt poëzie geschreven over schilderijen en zit er ritme in bepaalde proza. De ene kunstvorm kan zo inspiratie bieden voor een ander soort kunst. Daar waar overlap plaatsvindt ontstaat een plek waar je veel kracht uit kunt putten om nieuwe dingen te creëren.

In deze workshop creatief schrijven nemen we een andere kunstvorm als uitgangspunt om tot een geschreven stuk te komen. Daarom is de opdracht om van tevoren een kunstwerk in gedachten te nemen dat je wilt gebruiken in de workshop. Het is goed om te weten dat deze workshop het beste past bij beginnende schrijvers, maar mensen met een ander niveau zijn ook welkom. Vergeet niet je laptop of schrijfgerei mee te nemen!

Mojdeh Feili

Mojdeh Feili studeerde ‘English Literature in a Visual Culture’. Inmiddels is ze actief als schrijver, redacteur en boekrecensent. Ze schrijft voor Het Parool, Dipsaus, Lilith Magazine, OneWorld en Storytel. Ook verschenen Mojdehs bijdrages in de bundels ‘De Goede Immigrant’ en ‘Damn Horny’. Voor Storytel schreef ze meerdere erotische luisterverhalen voor de serie ‘Oorgasme’.

Foto: Anoesjka Minnaard