Workshoperotischschrijven

zo 9 okt
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Jij bepaalt wat sexy is

Zoals Rachel in Friends al zei: “There is nothing wrong with a woman enjoying a little erotica, it’s just a healthy expression of female sexuality.”

Maar wat nou als de meeste erotische verhalen je niet aanspreken? Een lange tijd was erotica vooral gericht op heteroseksuele vrouwen en kwam de ‘male gaze’ er teveel in voor. Die tijd is nu aan het veranderen. Met de komst van verhalenbundels zoals Damn horny en Fucking horny of platforms als Rouze, wordt duidelijk dat er behoefte is aan meer variëteit in erotica.

Maar, hoe schrijf je zo’n verhaal? Waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat je personages echt tot leven komen zodat erotica je op meerdere manieren prikkelt? Hoe vermijd je clichés en taal die je juist ongemakkelijk laat voelen? Nou, daar gaan wij je bij helpen.

Samen gaan we je fantasieën tot leven laten komen op papier en jij bepaalt wat sexy is: consent, queerness, of misschien wel een kink? Na de workshop ben je helemaal klaar om mee te doen aan de volgende editie van ‘Het Rode Oor’, de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse erotische schrijfwedstrijd. En wie weet wordt jouw verhaal volgend jaar voorgelezen op het podium!

Er is ruimte voor 12 deelnemers zodat de docent individuele begeleiding kan geven. Vergeet niet je laptop mee te nemen.

Doe in de avond nog meer inspiratie op tijdens Het Rode Oor en koop een combiticket voor €22,50

Mojdeh Feili

Mojdeh Feili studeerde ‘English Literature in a Visual Culture’. Inmiddels is ze actief als schrijver, redacteur en boekrecensent. Ze schrijft voor Het Parool, Dipsaus, Lilith Magazine, OneWorld en Storytel. Ook verschenen Mojdehs bijdrages in de bundels ‘De Goede Immigrant’ en ‘Damn Horny’. Voor Storytel schreef ze meerdere erotische luisterverhalen voor de serie ‘Oorgasme’.

Foto: Anoesjka Minnaard