Workshop:Instapoetry

ma 18 mei
19:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Een Zoom-avondje met Kila van der Starre

Rupi Kaur, Lang Laev, Nikita Gill – Instagram-dichters hebben de afgelopen jaren een opmars gemaakt. Niet alleen op social media – Rupi Kaur heeft maar liefst 4 miljoen volgers! – maar ook in de boekenwinkel, waar hun bundels als warme broodjes over de toonbank vliegen. 

Wat kenmerkt Instapoëzie precies? Hoe kun je die aspecten verwerken in je eigen teksten? En waarom zijn gedichten op Instagram zo populair? 

Tijdens deze (online) Zoom-workshop leidde literatuurwetenschapper Kila van der Starre ons door de wonderlijke wereld van Instapoetry – de nieuwste poëzietrend.

Download hier de PowerPoint-presentatie van Kila

Cursusgever

Kila van der Starre

Kila van der Starre is literatuurwetenschapper en poëziecriticus. Aan de Universiteit Utrecht rondt ze een proefschrift af over ‘poëzie buiten het boek’ in Nederland en Vlaanderen, waaronder straatpoëzie, poëzietatoeages en Instagrampoëzie.

PAY AS YOU LIKE

Onze online programmering is volledig gratis te volgen. Maar het maken van deze programma’s kost ons wél geld, dus elke financiële ondersteuning – groot of klein – wordt zeer op prijs gesteld. Klik hier om te doneren.