Workshop:Sonnettenlezenenschrijven

zo 27 nov
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Een vormvast gedicht

We lezen sonnetten van de magisch-realistische Argentijnse dichter Jorge Luis Borges en wagen onszelf aan het schrijven van een vormvast gedicht!

Onderwerpskeuze is vrij, we gaan vooral oefenen met onze gedachten gieten in de vorm van ritme en rijm. Waarom zou je nog een vormvast gedicht schrijven tegenwoordig, compleet met rijmschema en vast metrum? En waarom dan juist zo’n klassieke vorm als het sonnet? Voordrachtskunstenaar, dichter, essayist en presentator van de voorstelling over Borges, Simon Mulder, brengt zijn liefde voor de vaste vorm over en leert ons hoe zo’n vormvast gedicht aan te vliegen. Het is veel oefenen, maar na verloop van tijd heb je de inherente muziek van ritme en rijm te pakken. Er is plaats voor tien deelnemers, opdat iedereen voldoende aandacht kan krijgen. Wie wil, krijgt op afspraak de gelegenheid om een opname van het gedicht te maken onder leiding van filmmaker André Grove.

Deze workshop is samengesteld door Simon Mulder

Bezoek ’s avonds het programma Everness – De sonetten van Jorge Luis Borges en koop hier je combiticket

Simon Mulder

Simon Mulder (1986) is dichter, voordrachtskunstenaar en artistiek leider van Stichting Feest der Poëzie, die poëzie- en muziekevenementen organiseert. Voor het Feest der Poëzie maakt hij voorstellingen, podcasts en video’s. Daarnaast treedt hij op in binnen- en buitenland met eigen werk of dat van grote doden, schrijft hij essays, stelt hij bloemlezingen samen bij Uitgeverij HetMoet en verzorgt hij workshops poëzie schrijven en lezen. Ook is hij leraar klassieke talen in het middelbaar onderwijs.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.