Zondagsevoorleesmiddag

zo 29 mei
15:00 UUR
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Reza en Chee-Han Kartosen-Wong lezen op zondag 29 mei voor uit hun prachtige boeken Waar is mijn noedelsoep?!? en Gebakken rijst met van alles en nog wat!!! Kom lekker mee luisteren naar hun mooie verhalen.

Over de boeken

Gebakken rijst met van alles en nog wat!!! (2021) is een spannend verhaal over een kookwedstrijd op school. Na dagenlang twijfelen weet Yuna eindelijk wat ze zal gaan maken: ‘Gebakken Rijst Met Van Alles En Nog Wat’. Maar in haar héle huis is geen rijstkorrel te vinden! Ze roept de hulp in van haar matties Louise, Omar en Simone. Lukt het ze om op tijd de rijst voor haar geweldige gerecht te achterhalen?

Bestel het boek hier.

In Waar is mijn noedelsoep?!? (2019) ontdekt Sam-Ming wat voor heerlijke lunches zijn klasgenootjes mee hebben. Als hij op school zit, kijkt hij uit naar de middagpauze; dan kan hij smullen van de superverrukkelijke noedelsoep die zijn ouders voor hem hebben gemaakt. Noedelsoep is zijn lievelingseten. Maar als Sam-Ming zijn rugtas opent, schrikt hij: zijn lunch is verdwenen! Waar o waar is zijn noedelsoep?!? De meest jonge lezers maken door het lezen van dit vrolijke prentenboek kennis met gerechten uit verschillende culturen in Nederland.

Bestel het boek hier.

Chee-Han Kartosen-Wong is een bekroonde creatieve editor en mediamaker. Ze maakt tv-commercials voor internationale merken en documentaires en tv-programma’s voor onder meer 24Kitchen.

Reza Kartosen-Wong is schrijver, gepromoveerd mediawetenschapper en docent mediastudies aan de UvA. Zijn opiniestukken en columns verschenen in Het Parool, de Volkskrant, Trouw, NRC en The Jakarta Post.

Foto: Jani Yu