BromanceBrieven

Onderdeel van De Literaire Zondag #1
zo 14 feb
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Valentijnsdag met Fouad & Luan

Fouad heeft zijn huisgenoot Luan al twee maanden niet gezien. Luan verblijft namelijk op het zonnige Curaçao, terwijl Fouad achter is gebleven in de Nederlandse vrieskou. Ze besluiten elkaar virtuele brieven te sturen – een ouderwetse briefwisseling dus, een ode aan vriendschap en liefde.

Fouad Lakbir

Fouad Lakbir (1990) is geboren en getogen in de Kolenkitbuurt in Bos & Lommer. Hij is naast verhalenverteller ook cultureel ondernemer en verhalentrainer. Zo gaf Fouad verhaaltrainingen in o.a. Marokko, Palestina, Albanië, Macedonië, Estland, Engeland en Kosovo. Fouad heeft een BA in Informatica, maar tegenwoordig werkt hij voornamelijk in de maatschappelijke en culturele sector. Vanuit zijn werk gebruikt hij verschillende kunstvormen om creativiteit te stimuleren en de vaardigheden van jongeren te ontwikkelen, meestal middels Storytelling en fotografie.

Luan Buleshkaj

Luan Buleshkaj (ook wel bekend als L-Deep) is een Amsterdammer met Kosovaars-Albanese wortels, geboren en getogen in Bos & Lommer. Luan is woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. In zijn spoken word kunst spelen opgroeien in Amsterdam-West met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap een belangrijke rol. Luan was voorheen voetbalmanager en maakte daarnaast naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform Punchout Battles. Sinds Luan zijn entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland.