Podcast|Liefdevoorverhalen

Onderdeel van De Literaire Zondag #2
zo 14 mrt
Dit programma heeft al plaatsgevonden

#1 | Politieke Poëzie

In deze gloednieuwe podcast staan taal, verhalen en Amsterdam-West centraal. Diversiteit, gendergelijkheid, gentrificatie en andere belangrijke onderwerpen voor de stad en het stadsdeel: alles komt langs in de gesprekken die Luan & Fouad met hun gasten hebben. Met woordkunst als de rode draad, want in Liefde voor verhalen gaat het immers om de liefde voor verhalen.

De eerste aflevering gaat over de relatie tussen woordkunst en politiek, die op allerlei manieren met elkaar verbonden zijn. Hoe kan storytelling zorgen voor vertegenwoordiging en verandering? Welke stemmen en verhalen horen we te weinig in de samenleving? Hoe zetten politici taal in om hun achterban aan te spreken, en waarom lijken ze soms een vreemde taal te spreken?

Luan en Fouad gaan in gesprek met stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki, kandidaat-Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht (GroenLinks) en kandidaat-Tweede Kamerlid Quinsy Gario (Bij1) over hun lievelingsverhalen, de macht van taal en hoe zij zelf hun woorden kiezen om maatschappelijke verandering te bereiken.

Liefde voor verhalen is een podcast van woordkunstenaars Fouad Lakbir & Luan Buleshkaj (Spoken Stories) i.s.m. De Nieuwe Liefde.

Fouad Lakbir

Fouad Lakbir (1990) is geboren en getogen in de Kolenkitbuurt in Bos & Lommer. Hij is naast verhalenverteller ook cultureel ondernemer en verhalentrainer. Zo gaf Fouad verhaaltrainingen in o.a. Marokko, Palestina, Albanië, Macedonië, Estland, Engeland en Kosovo. Fouad heeft een BA in Informatica, maar tegenwoordig werkt hij voornamelijk in de maatschappelijke en culturele sector. Vanuit zijn werk gebruikt hij verschillende kunstvormen om creativiteit te stimuleren en de vaardigheden van jongeren te ontwikkelen, meestal middels Storytelling en fotografie.

Luan Buleshkaj

Luan Buleshkaj (ook wel bekend als L-Deep) is een Amsterdammer met Kosovaars-Albanese wortels, geboren en getogen in Bos & Lommer. Luan is woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. In zijn spoken word kunst spelen opgroeien in Amsterdam-West met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap een belangrijke rol. Luan was voorheen voetbalmanager en maakte daarnaast naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform Punchout Battles. Sinds Luan zijn entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland.