DeLiteraireZondag#2

zo 14 mrt
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Politiek & Poëzie

Op de tweede Literaire Zondag kun je de dag beginnen met de Liefde voor verhalen podcast van woordkunstenaars Luan Buleshkaj en Fouad Lakbir (Spoken Stories). In deze gloednieuwe podcast staan woordkunst en Amsterdam-West centraal. Ook thema’s als diversiteit, gentrificatie, verandering van het stadsdeel en gendergelijkheid passeren de revue.

De eerste aflevering gaat over politieke poëzie. Luan en Fouad spreken met politici Fenna Ulichki, Kauthar Bouchallikht (GroenLinks) en Quinsy Gario (Bij1) over hun lievelingsverhalen en hoe zij zelf taal inzetten om maatschappelijke verandering te bereiken.

Later op de dag kun je genieten van voordrachten van The Poetry Class van stadsdichter Gershwin Bonevacia. The Poetry Class is een fysiek platform voor poëzieworkshops die woordkunstenaars ondersteunen en stimuleren. Deelnemers worden geprikkeld en gemotiveerd door nieuwe informatie, methodes en oefeningen. Aan het eind van de reeks workshops zijn ze gegroeid en hebben ze de tools om zich zelfstandig nog verder te ontplooien als dichter.

De afgelopen weken zijn 15 kersverse dichters het avontuur aangegaan. Op deze zondagmiddag zullen ze hun werk voordragen voor familie, vrienden en poëzie-geïnteresseerden. De livestream is gratis te bekijken vanaf 14:00.