Liefdevoorverhalen#2

Onderdeel van De Literaire Zondag #3
zo 11 apr
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Accent op taal

In deze aflevering van ‘Liefde voor verhalen’ leggen we letterlijk het accent op taal.

Wat is een accent, en hoe verschilt het van een dialect? Hoe luistert de samenleving naar ABN en andere variaties van het Nederlands? Welke vooroordelen bestaan er over accenten (en dialecten)? Hoeveel accenten hoor je in de stad, en wat is het accent van Amsterdam-West?

De podcast is naast Spotify nu ook op Apple Podcast en Google te beluisteren. Abonneer je om altijd up to date te blijven.

Liefde voor verhalen

In deze gloednieuwe podcast staan taal, verhalen en Amsterdam-West centraal. Denk aan diversiteit, gendergelijkheid, gentrificatie en andere belangrijke onderwerpen voor de stad en het stadsdeel: alles komt langs in de gesprekken die Luan & Fouad met hun gasten hebben. Met woordkunst als de rode draad, want in Liefde voor verhalen gaat het immers om de liefde voor verhalen.

Samir el Hadaoui

Samir el Hadaoui is sociaal ondernemer en docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Als groeicoach helpt hij jongeren en young professionals te ontdekken wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze die kunnen inzetten om een leven met bezieling te creëren.

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh is schrijver en dichter. Onlangs verscheen haar debuut: DE HEMEL IS ALTIJD PAARS, een poëtische zintuigelijke roman over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen. Sholeh kwam in 2015 naar Nederland, won in 2019 won de El Hizjra Literatuurprijs voor poëzie en in 2018 de Agora Lettera Schrijfwedstrijd voor proza. Haar korte verhalen verschenen in De Gids, Papieren Helden, Tijdschrift Ei, De Optimist, Ballustrada en Tijdschrift 21. 

Fouad Lakbir

Fouad Lakbir (1990) is geboren en getogen in de Kolenkitbuurt in Bos & Lommer. Hij is naast verhalenverteller ook cultureel ondernemer en verhalentrainer. Zo gaf Fouad verhaaltrainingen in o.a. Marokko, Palestina, Albanië, Macedonië, Estland, Engeland en Kosovo. Fouad heeft een BA in Informatica, maar tegenwoordig werkt hij voornamelijk in de maatschappelijke en culturele sector. Vanuit zijn werk gebruikt hij verschillende kunstvormen om creativiteit te stimuleren en de vaardigheden van jongeren te ontwikkelen, meestal middels Storytelling en fotografie.

Luan Buleshkaj

Luan Buleshkaj (ook wel bekend als L-Deep) is een Amsterdammer met Kosovaars-Albanese wortels, geboren en getogen in Bos & Lommer. Luan is woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. In zijn spoken word kunst spelen opgroeien in Amsterdam-West met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap een belangrijke rol. Luan was voorheen voetbalmanager en maakte daarnaast naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform Punchout Battles. Sinds Luan zijn entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland.