DeLiteraireZondag#3

zo 11 apr
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Haiku’s en verhalen

We beginnen de dag om 14:00 met Vleugels of vuisten – een programma in aanloop naar de Libris Literatuur Prijs. Met de genomineerde debutanten – Simone Atangana Bekono en Gerda Blees – spreken we over de dwarsverbanden in hun werk, hun beeldende en verpletterende taal en over schrijverschap anno 2021.

Later, om 16:00, kun je genieten van een programma dat we vaak hebben moeten verzetten. De eerste keer gooide een storm roet in het eten, later was het corona, maar op 11 april kan Japan: van haiku tot heden ein-de-lijk plaatsvinden!

Met Japanoloog Ivo Smits kijken we naar de verscheidenheid van de Japanse dichtvormen en, met niemand minder dan Elbrich Fennema, de vaste vertaalster van gerenommeerde auteur Haruki Murakami, onderzoeken we hoe je de beknopte Japanse taal accuraat omzet in het Nederlands.

Tot slot kun je genieten van een nieuwe aflevering van de Liefde voor verhalen podcast van Fouad Lakbir & Luan Buleshkaj. De podcast is naast Spotify nu ook op Apple Podcast en Google te beluisteren. Abonneer je om altijd up to date te blijven.

Programma