Liefdevoorverhalen#3Meertaligheid

Onderdeel van De Literaire Zondag #4
zo 9 mei
Dit programma heeft al plaatsgevonden

In deze podcast staan taal, verhalen en Amsterdam-West centraal. Denk aan diversiteit, gendergelijkheid, gentrificatie en andere belangrijke onderwerpen voor de stad en het stadsdeel: alles komt langs in de gesprekken die hosts Luan Buleshkaj & Fouad Lakbir met hun gasten hebben. Met woordkunst als de rode draad.

Deze aflevering gaan Luan & Fouad in gesprek over meertaligheid. Hoe is het om op te groeien in meerdere talen? In welke taal droom en denk je? Ben je (iemand) anders in een andere taal? En wat als woorden je werk zijn? Ze praten er over met Eva Skeete Mc Leed, singer-songwriter en docent uit Bos & Lommer, die met een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder voortdurend switcht tussen talen.

De podcast is vanaf maandag 10 mei op SpotifyApple Podcast en Google te beluisteren. Abonneer je om altijd up-to-date te blijven.

Luan Buleshkaj

Luan Buleshkaj (ook wel bekend als L-Deep) is een Amsterdammer met Kosovaars-Albanese wortels, geboren en getogen in Bos & Lommer. Luan is woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. In zijn spoken word kunst spelen opgroeien in Amsterdam-West met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap een belangrijke rol. Luan was voorheen voetbalmanager en maakte daarnaast naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform Punchout Battles. Sinds Luan zijn entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland.

Fouad Lakbir

Fouad Lakbir (1990) is geboren en getogen in de Kolenkitbuurt in Bos & Lommer. Hij is naast verhalenverteller ook cultureel ondernemer en verhalentrainer. Zo gaf Fouad verhaaltrainingen in o.a. Marokko, Palestina, Albanië, Macedonië, Estland, Engeland en Kosovo. Fouad heeft een BA in Informatica, maar tegenwoordig werkt hij voornamelijk in de maatschappelijke en culturele sector. Vanuit zijn werk gebruikt hij verschillende kunstvormen om creativiteit te stimuleren en de vaardigheden van jongeren te ontwikkelen, meestal middels Storytelling en fotografie.

Eva Skeete Mc Leed

Eva Skeete Mc Leed is een singer/songwriter uit Amsterdam. Eva heeft met haar muziek een unieke manier van verhalen vertellen ontwikkeld. Haar style is geïnspireerd op Reggae, Soul, Funk en Jazz. Haar persoonlijk mantra? My guitar is my therapist, my music is my therapy, my voice is my medium