Grenzeloos:Instapoetry

zo 19 apr
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Programma geannuleerd!

Wegens de dreiging van het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid zijn alle events bij De Nieuwe Liefde die tot en met 1 juni zouden plaatsvinden afgelast, ook dit programma.

Gezien de uitzonderlijke situatie zijn wij pas in een later stadium in staat te informeren over de afwikkeling rond reeds gekochte kaarten, vanzelfsprekend komen wij hier zo snel mogelijk op terug. Vanwege de drukte rondom deze ontwikkelingen zijn we niet in staat te reageren met de snelheid die je van ons gewend bent en vragen we om je geduld.

Voor meer info verwijzen we je ook door naar de website van RIVM

Expeditie Poetry #9

‘I want to apologize to all women

I have called pretty

before I’ve called them intelligent or brave’

− Rupi Kaur

‘Just because people aren’t buying books, doesn’t mean people aren’t finding poems as they move through culture.’

− Mike Chasar

Wordt er niet meer gelezen? Onzin. Is poëzie iets voor een klein publiek? Niet op Instagram! De Canadees-Indiase Instapoet Rupi Kaur heeft bijna vier miljoen volgers. Haar gedichten steken alle grenzen over, niet alleen tussen landen, ook die tussen hoog en laag, intiem en toegankelijk.

Wat kenmerkt Instapoëzie en waar komt ze vandaan? Waarom is ze zo populair en waarom wordt er ook natuurlijk weer over gezeurd – is het wel ‘echte poëzie’? Kila van der Starre komt er ons alles over vertellen, zij is namelijk specialist in de niet-papieren-poëzie. Ook Lars van der Werf (dichter) leert ons hoe poëzie een digitaal platform vindt. Een middag waarin niet enkel live gepraat wordt maar ook geschreven en direct gepubliceerd op het web – om zo de reeks Expeditie Poetry waardig en wereldwijd af te sluiten!

Tijdens Expeditie Poetry gaan (gingen) we op reis. We nemen je mee op ontdekkingstocht langs de sprankelende poëzie en cultuur van ver gelegen gebieden, telkens met een specialist als persoonlijke gids. Een kijkje van binnenuit! Voorkennis van poëzie is niet vereist, nieuwsgierigheid is je paspoort.


Deze programmareeks is gemaakt door Mirjam van Hengel, auteur, redacteur en programmamaakster. De serie Expeditie Poetry wordt gesteund door het Nederlands Letterenfonds.


Gasten

Kila van der Starre

Kila van der Starre is neerlandicus en docent aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in ‘niet-papieren-poëzie’ en betrokken bij talloze projecten die te maken hebben met multidisciplinaire literatuur en nieuwe poëzie. Ze was o.a. medesamensteller van het boek Dichters van het nieuwe millennnium. Nederlandse en Vlaamse poëzie in de 21e eeuw en lanceerde de website Straatpoëzie.nl.

Foto credits: Joost Bataille

Lars van der Werf

Lars van der Werf is een Rotterdams schrijver en dichter. Hij publiceert zijn poëzie vaak eerst op Instagram en pas later in bundels – zijn eerste bundel Versjes van Lars was onmiddellijk een succes. Daarna verschenen Heb lief (2016), Elke dag een zoen (2017) en Vier de liefde (2019). Eind 2018 verscheen zijn eerste scheurkalender, De dagen die ik liefheb.

Andere edities van Expeditie Poetry: