Workshop:Schrijvenoverrouw

zo 11 dec
14:30
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Met het dagboek als genre

Ieder verlies eist een eigen rouwproces op, maar hoe geven we deze processen vorm in een samenleving waarin rouw onzichtbaar is gemaakt? In deze twee uur durende workshop worden deelnemers uitgenodigd om op een persoonlijke en intieme manier te experimenteren met het zichtbaar maken van rouw voor zichzelf.

Het dagboek houdt een eventueel publiek op afstand terwijl het ruimte maakt voor onthullingen van innerlijke mysteries. Aan de hand van verlies-literatuur van o.a. Chantal Akerman, Roland Barthes en Astrid Roemer krijgen deelnemers inzicht in de vormen die rouw aan kan nemen in het eigen leven en de literatuur.

Deze workshop is onderdeel van een reeks workshops ontwikkeld door Emma van Meijeren en Stichting Read My World. 

Emma van Meyeren

Emma van Meyeren is auteur van de essaybundel ‘Ook ik ben stukgewaaid’ (2020) een collectie essays over rouw. Sinds 2020 organiseert zij in samenwerking met Read My World de workshopserie ‘Het dagboek als feministisch genre’, waarin zij schrijvers uitnodigt om over de potentie van het dagboek na te denken als aanknopingspunt tussen het persoonlijke en het politieke. Haar favoriete dagboeken zijn die van Susan Sontag.

Andere programma's deze zondag: