Workshopdichten:Baudelaire

wo 24 nov
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Leer dichten als de Franse grootmeester Baudelaire

Gedurende twee uur gaan we aan de slag met Baudelaire: we lezen zorgvuldig een paar van zijn gedichten en gaan daarna geïnspireerd door Baudelaire zelf aan de slag. We sluiten de workshop af met een ronde voordracht van het gemaakte werk. De deelnemers die dat willen, worden vervolgens uitgenodigd om hun nieuwe werk voor te dragen op video. Het eindresultaat daarvan verschijnt op het YouTube-kanaal van het Feest der Poëzie! Iedereen is van harte welkom, dus wees erbij!

Op 24 november volgt, tien dagen na het programma over de Franse, decadente dichter Charles Baudelaire, een workshop voor (aspirant)dichters en woordkunstenaars door voordrachtskunstenaar en dichter Simon Mulder, met als thema ‘Het Kwaad’.

Het eerdere programma over Baudelaire en de workshop worden georganiseerd door het Feest der Poëzie, uitgeverij HetMoet en De Nieuwe Liefde, gesteund door Woordwerk van Stadsdeel West.

Voor dit programma is een coronatoegangsbewijs verplicht, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten om als geldig coronatoegangsbewijs te gebruiken. Meer weten over het coronatoegangsbewijs, check Bezoek met coronatoegangsbewijs.

Gastdocent

Simon Mulder

Simon Mulder is dichter, voordrachtskunstenaar en artistiek leider van Stichting Feest der Poëzie, die poëzie- en muziekevenementen organiseert. Voor het Feest der Poëzie maakt hij voorstellingen, podcasts en video’s. Daarnaast treedt hij op in binnen- en buitenland met eigen werk of dat van grote doden, schrijft hij essays en verzorgt hij workshops poëzie schrijven en lezen. Ook is hij leraar klassieke talen in het middelbaar onderwijs.