GrootseLiefde

Grootse Liefde
ma 28 okt
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Luister deze hilarische avond hier terug:

Over dit programma:

Een meeslepende show over de Bouquetroman

Wat gebeurt er na het ‘happy end’ van de Bouquetroman? Is die stoere hunk waar je zo hard voor gevochten hebt wel een goede vader voor je kinderen? Een interactieve show met (hilarisch) nagespeelde scènes.

Het romantisch sprookje, de Harlequin-reeks of ook wel: Bouquetroman. Waarin altijd alles goed afloopt voor het paartje. Kunnen we daar iets uit leren voor ons eigen liefdesleven?  

Volgens de auteurs van de populaire boekjes, die de meest ongeloofwaardige affaires tussen geliefden neerzetten, is de overgang van bloedstollende passie naar een harmonieus huwelijk tussen twee partners heel logisch. Er zijn namelijk geheime wapens, voor elk obstakel een oplossing! Kom en ontdek hoe gespierde cowboys, arrogante tycoons en roekeloze autocoureurs hun charmes inzetten om de harten te winnen van beeldschone paaldanseressen in nood, snobistische erfgenamen of hardwerkende nachtclub-eigenaressen.

Op deze avond neem je deel aan een meeslepende show waarin acteurs (op hilarische wijze) scènes van de romans naspelen, voorgelezen uit de boeken door stemactrice Jet van Boxtel. Verwacht een mix van improvisaties op het podium, een informatieve lezing over de kracht van liefdesverhalen, en speelse publieksparticipatie. Wij willen horen hoe jij wilt dat het verhaal afloopt! Moet de vlam hoger? Geeft de heldin haar stoere ridder een tweede kans, of kiest ze is een keertje niét voor het happy end? Jij bent vanavond onze regisseur.

De avond is gebaseerd op de podcast Grootse Liefde gemaakt door Maureen Kamphuis en Maarten Westerveen, met co-presentator Yonathan Keren en de stem van Jet van Boxtel. Acteurs Roel Goudsmit, Fransje Boelen en Jennifer Evenhuis spelen de scènes na, onder regie van Allard Westenbrink en Will Koopman.

Deelnemers

Jet van Boxtel

Jet van Boxtel was jarenlang programma- en documentairemaker bij de VPRO Radio. Zij tekende voor de regie van vele hoorspelen waaronder Pluk van de Petteflet, Alice in Wonderland en een hoorspelserie voor de SP. Verder werkte zij mee aan diverse tv programma’s en leende zij haar stem aan vele radioproducties, waaronder de Grootse Liefde podcast.

Roel Goudsmit

Roel Goudsmit is trainingsacteur, toneelacteur, TV-acteur, bedrijfsacteur, acteur voor bedrijfsfilms en reclame-acteur. Zijn zakelijke achtergrond stelt Roel perfect in staat om een rollenspel op maat uit te voeren. Hij zal als een van de acteurs de geïmproviseerde scènes uit de bouquetromans spelen.

Yonathan Keren

Yonathan Keren is oorspronkelijk opgeleid als zanger en acteur. Hij werkte als bedrijfstrainer en docent voor, tijdens en na zijn studie. Hij begon bijna tien jaar geleden met trainen in Deep Democracy in zijn zoektocht naar een beter begrip van ontwikkelingsprocessen in groepen. Yonathan werkt sindsdien als facilitator en instructeur van de methode.

Allard Westenbrink

Allard Westenbrink is regisseur van o.a. Zoek de Fouten, Lief Dagboek en maakte met Loes Schnepper de filmpjes Met Loes. Door Allard’s gevoel voor humor, comedytiming en natuurlijke spelregie wordt hij ook veel gevraagd voor tv-programma’s als De Wereld Draait Door. Vanaf 2011 maakte hij o.a voor RTL4 het succesvolle sketschesprogramma Wat Als? voor SBS de sketchesserie Komt Een Man Bij De Dokter dat uitgroeide tot een grote hit.

Jennifer Evenhuis

Jennifer Evenhuis is Nederlandse actrice, cabaretière, theatermaakster en comédienne. Ze is regelmatig te zien in comedyseries zoals Zoek de Fouten, Clickbeet, Komt een man bij de Dokter, en heeft gastrollen in Spangas, Dokter Tinus en Flikken Rotterdam. Jennifer is actrice en schrijfster, haar volgende theatershow is getiteld Comedy Healing.

Will Koopman

Regisseur Will Koopman groeide na de filmacademie uit tot de vrouw achter successeries en -films als Vrouwenvleugel, Divorce, Familie Kruys, Terug naar de kust, en Gooische Vrouwen. Bij de laatste vier titels werkte ze samen met Linda de Mol. De film Gooische Vrouwen 2 werd met meer dan 2 miljoen bioscoopbezoekers Nederlands best bezochte film aller tijden. Daarnaast is Koopman Creative Director van Talpa Fictie, onderdeel van John de Mols Talpa Media dat drama, comedy, soaps en speelfilms produceert.

Fransje Boelen

Fransje Boelen is actrice en schrijfster, en o.a. te zien in de comedy-serie Zoek de Fouten. Voorheen speelde ze bij verschillende theatergroepen zoals Oostpool en maakte ze eigen lunchvoorstellingen in Theater Bellevue en stond ze met (eigen) voorstellingen op de Parade. Op televisie had ze een vaste rol in de komedie serie Bitches (BNN) en speelde ze in Het Klokhuis, Draadstaal, Lijn 32, Komt een man bij de dokter, Danni Lowinski en GTST. Ook speelt ze in de film Code Blue en in de film Kicks van Albert ter Heerd.

Maureen Kamphuis

Maureen Kamphuis is regisseur, speechcoach, schrijver, actrice en producer. Zij is de presentatrice én bedenker van deze avond, alsook een van de mensen achter de podcast Grootse Liefde.