Hetverrewoord

zo 21 mei
19:00.
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Een vertelvoorstelling over verzet en vlucht

Verhalen sterven niet. Zelfs wanneer de verteller stil valt leven ze in ons voort, als echo’s die blijven galmen tussen de hoge bergen. Wanneer de vader ze niet meer vertelt moet de zoon het doen. Sahand Sahebdivani is de zoon van een Iraanse revolutionair. Hij blaast leven in oude verhalen die door de recente gebeurtenissen in Iran – helaas – weer zeer relevant zijn.

Oude verhalen die opnieuw relevant zijn

Deze experimentele, non-lineaire, vertelvoorstelling Het verre woord ging eerder vorig jaar in première op Oerol en kreeg een warm onthaal, onder meer vanwege de unieke vorm waarin de verhalen aan het publiek gepresenteerd worden. De voorstelling is na de recente opstand in Iran herschreven en wordt vandaag in De Nieuwe Liefde in de schijnwerpers gezet.

Voorafgaand de voorstelling geeft Sahand een workshop over verzetsverhalen. Waar heb jij je tegen verzet en hoe vertel je jouw verhaal? De workshop en voorstelling zijn samen bij te wonen tijdens deze warmhartige DNL op Zondag.

Sahand Sahebdivani

Sahand Sahebdivani (1980) is co-directeur van the Amsterdam Storytelling Festival en de bekendste verteller van Nederland. Hij staat op vele nationale en internationale podia met solo-shows, voorstellingen die hij heeft gemaakt met Raphael Rodan en in grotere ensembles. In 2004 richtte hij de Mezrab op dat sindsdien is uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertelcafé’s ter wereld. Sahand kwam op driejarige leeftijd als vluchteling van de oorlog tussen Iran en Irak in Nederland aan. De ervaringen van hem en zijn familie vormen de basis van het grootste deel van zijn werk.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.
Meer programma’s tijdens deze DNL op zondag