SchrijfworkshopWitchesvs.thePatriarchy#3

zo 21 mei
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

The Witch in Stories (and in You!)

Meld je uiterlijk 7 mei 2023 aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal 15 deelnemers. Voor deze workshopreeks werken we met aanmeldingen om iedereen een eerlijke kans te geven tot deelname.

Witches of the World, unite! Witchcraft is (sinds een eeuw of vijf) weer helemaal terug van weggeweest. Online delen veel moderne heksen hun best practices: wat moet je wel en niet doen als mercury in retrograde is, hoe reinig je je  huis met salie en hoe maak je een pasta pesto met de kruiden uit je tuin (want ja, koken en tuinieren zijn ook gewoon witchcraft). 

En als koken en tuinieren vormen van witchcraft zijn, is schrijven dat zeker! Want wat is er nou magischer dan het creëren van hele werelden met alleen je fantasie en een pen of laptop? In deze workshopreeks gaan we kijken naar verschillende vormen van witchcraft en schrijven: hoe kunnen deze elkaar versterken en hoe kunnen we ze gebruiken om het patriarchaat omver te werpen?

In deze workshop gaan we kijken naar heksen in verhalen: van verbitterde, oude vrouwen tot femme fatales die de duivel verleiden tot jonge, onschuldige maagden. Hoe worden heksen (en dus ook vrouwen) gepresenteerd in deze verhalen? Welke lessen kunnen we er uit halen en hoe kunnen we die toepassen op ons eigen werk? Natuurlijk nemen we ook onze innerlijke heks onder de loep en gaan met haar op schrijfavontuur.

Jente Posthuma

Jente Posthuma begon haar schrijfcarrière als journalist voor o.a. De Groene Amsterdammernrc.next en de Volkskrant. Haar korte verhalen verschenen in onder meer De RevisorDas MagazinHollands Maandblad en De Gids. Ze schreef twee romans, Mensen zonder uitstraling en Waar ik liever niet aan denk. Onlangs verscheen haar boek Heks! Heks! Heks!, een hervertelling van een aantal oude verhalen met heksen in de hoofdrol.

Foto: Bas Uterwijk

Zondag 26 maart: The Body as a Manifestation of Horror door Yael van der Wouden
Zondag 23 april: Astrology as a Tool for Creating Characters door Silvana Sodde
Zondag 21 mei: The Witch in Stories (and in You!) door Jente PosthumaDit programma is een samenwerking met The Writers Guide to the Galaxy.


Meer programma’s tijdens deze DNL op zondag

zo 21 mei

Hetverrewoord

zo 21 mei

Verzet!