Verzet!

zo 21 mei
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Storytelling Workshop

Het vertellen van verhalen is een van de meest directe manieren om een onderwerp aan te kaarten. Sommige mensen zijn van nature goede vertellers maar tegelijk is het een kunstvorm met technieken die iedereen kan leren. Sahand is bij uitstek de docent die je hierbij kan helpen. Zijn eigen vader moest hem een ingewikkeld verhaal vertellen: waarom heeft hij in het verzet gezeten in Iran? Waar vocht hij tegen? Waarom moest hij vluchten? Maar wanneer de vader ze niet meer vertelt moet de zoon het doen. Sahand blaast leven in oude verhalen die door de recente gebeurtenissen in Iran – helaas – weer zeer relevant zijn. Hoe hij zo’n verhaal vertelt leer je in deze workshop.  

Tegen welk onrecht, groot of klein, heb jij je verzet? In de Storytelling Workshop VERZET! leer je de basisprincipes van het vertellen van een goed verhaal: het maken van de structuur, het vinden van de juiste woorden en beelden. Met deze technieken leer je om met een persoonlijke herinnering een verhaal te vertellen dat over onrecht en verzet gaat! 

Koop je ticket voor de workshop in combinatie met de voorstelling: Het verre woord en krijg €5,- korting. Koop hier je combiticket.

Sahand Sahebdivan

Sahand Sahebdivani (1980) is co-directeur van the Amsterdam Storytelling Festival en de bekendste verteller van Nederland. Hij staat op vele nationale en internationale podia met solo-shows, voorstellingen die hij heeft gemaakt met Raphael Rodan en in grotere ensembles. In 2004 richtte hij de Mezrab op dat sindsdien is uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertelcafé’s ter wereld. Sahand kwam op driejarige leeftijd als vluchteling van de oorlog tussen Iran en Irak in Nederland aan. De ervaringen van hem en zijn familie vormen de basis van het grootste deel van zijn werk.
Meer programma’s tijdens deze DNL op zondag