SchrijfworkshopFeministischeVerhalen

zo 24 mrt
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Feministische theorieën

Zus ‘n Zo en De Nieuwe Liefde slaan de handen ineen voor een feministische verhalen workshopreeks!

Deze workshop is voor iedereen die diens feministische stem wil laten horen door middel van verhalen in allerlei vormen. In elke workshop laten we ons inspireren door een feministisch boek (dat je niet hoeft te hebben gelezen) en leer je de tools gebruiken die je nodig hebt om je feministisch verhaal te schrijven!

Feministische theorieën komen o.a. terug in kritische opiniestukken, essays en non-fictieboeken. Dit genre is er vooral om lezers te informeren en inspireren om anders te denken. De geschiedenis van het feminisme, persoonlijke ervaringen en intersectionaliteit; dit is de realiteit die in deze stukken  besproken wordt. Maar ook feministen hebben een reality check nodig. Hoe gaat het met onze maatschappij? Hoe ver zijn we eigenlijk gekomen? En wat kunnen we realistisch gezien voor elkaar krijgen? Dat soort vragen stelt Roxane Gay zichzelf ook in haar boek ‘Bad Feminist’. We laten ons inspireren door haar boek en gaan aan het werk met onze eigen feministische theorie waarin we de moeilijke vragen stellen, maar ook verwachtingen proberen bij te stellen of zelfs los te laten. Want, wees eens eerlijk, perfectie bestaat niet, toch? Maar wat is dan wel bereikbaar? En wat geven we dan de prioriteit?

In deze workshop gaan we onze eigen kritische gedachten leren structureren in de vorm van een persoonlijk essay of opiniestuk. We gebruiken het werk van Roxane Gay als inspiratie, maar jij leert om met jouw persoonlijke ervaringen je kritische feministische mening te geven.

De schrijfworkshop duurt tot 18:00

Mina Etemad

Mina Etemad is journalist, podcastmaker en presentator van de podcast DOCS (NTR/VPRO). Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en heeft sindsdien als redacteur voor diverse media gewerkt. Nu maakt ze verhalen over migratie, dierenrechten en kunst en cultuur voor onder andere de Volkskrant, de VPRO Gids en OneWorld. In haar verhalen zoekt ze vaak naar waar er schoonheid zit in pijn en probeert te balanceren tussen het koesteren en loslaten van melancholie tegelijkertijd. Wat we van het verleden bij ons dragen en hoe we daarmee het heden vormgeven is een terugkerend thema in haar werk.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.