SchrijfworkshopFeministischeVerhalen

zo 28 jan
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Utopische visies

Zus ‘n Zo en De Nieuwe Liefde slaan de handen ineen voor een feministische verhalen workshopreeks!

Deze workshop is voor iedereen die diens feministische stem wil laten horen door middel van verhalen in allerlei vormen. In elke workshop laten we ons inspireren door een feministisch boek (dat je niet hoeft te hebben gelezen) en leer je de tools gebruiken die je nodig hebt om je feministisch verhaal te schrijven!

Een feministische utopie verbeeldt meestal een wereld die in contrast staat met de patriarchale samenleving. Feministische utopieën schetsen het beeld van een samenleving zonder genderonderdrukking, en een toekomst of een alternatieve realiteit waarin mannen en vrouwen niet vastzitten in traditionele rollen van ongelijkheid. Marge Piercy schreef in de jaren ‘70 al een feministische utopie waarin gendergelijkheid eindelijk bereikt is, klimaatverandering stopgezet en racisme weggevaagd is. Mensen leven vredig naast elkaar en zijn gelijkwaardig aan elkaar. Een droom die heel ver weg lijkt! Om de strijd tegen onderdrukkende structuren vol te houden moet je immers kunnen dromen van het einddoel.

In deze workshop gaan we onze eigen utopieën creëren in de vorm van een kort verhaal. We gebruiken het werk van Marge Piercy als inspiratie, maar jij brengt jouw eigen dromen over een feministische utopie tot leven op papier.

Om iedereen een eerlijke kans te geven op deelname maken we gebruik van een aanmeldformulier. Meld je uiterlijk 22 januari aan via dit formulier.

Mojdeh Feili

Mojdeh Feili studeerde ‘English Literature in a Visual Culture’ met een specialisatie gericht op Amerikaanse literatuur van rond de tweede feministische golf en de seksuele revolutie. Inmiddels is die actief als schrijver, redacteur, programmamaker en boekrecensent. Ze schreef eerder al voor Het Parool, Dipsaus, Lilith Magazine en OneWorld. Ook verschenen Mojdehs bijdrages in de bundels ‘De Goede Immigrant’ en ‘Damn Horny’.

In alles wat Mojdeh doet, speelt sociale rechtvaardigheid een grote rol. Ze zet zich onder meer in voor meer representatie in de literatuur en een inclusievere boekenwereld. Dit doet die bijvoorbeeld met diens platform ‘Books in the Margins’ waarbij boeken centraal staan die werkelijke representatie bieden.

Mojdehs theoretische kennis, geleefde ervaring en intersectionele blik vormen een waardevolle combinatie aan gereedschap om een inclusieve wereld mee te visualiseren én realiseren. Ze is onder andere beschikbaar voor lezingen, workshops, trainingen en panelgesprekken. Ook presenteert en modereert Mojdeh, stelt die programma’s samen en schrijft die graag artikelen.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.