TheAlternativeSocietyPoetryClub

za 25 mei
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Chapter 1:  Onrecht

The Alternative Society Poetry Club is het reflex dat deze tijd van ons eist. Want, “how can you be an artist and not reflect the times?” – Nina Simone.

“An artist’s duty, as far as I’m concerned, is to reflect the times”, zei de legendarische Nina Simone. Met deze woorden als overtuiging doen we bij The Alternative Society Poetry Club eer aan Miss Simone’s tijdloze uitspraak. “I choose to reflect the situations in the times where I find myself. That to me, is my duty.” vervolgt ze.

In deze eerste editie bezinnen we ons op onrecht. Onze host Charisa Chotoe en poëten van onze tijd: Derek Otte en Lev Avitan gaan in gesprek en dragen voor uit eigen werk dat onrecht bespiegelt. Samen reflecteren we op hoe we als maatschappij onrecht zo stilletjes kunnen accepteren. Of wanneer we er ons juist luidkeels tegen uitspreken, wie je hoort en wie niet. Wiens onrecht doet ertoe en van wie niet.  Artiesten houden de wereld een spiegel voor. We reflecteren met kunstenaars op kunst die ons dieper doet denken en anders doet dromen.

In een constant veranderende wereld waar de ontwikkelingen van mens en maatschappij razendsnel gaan, is het goed om ook eens op de pauzeknop te drukken. The Alternative Society Poetry Club is de pauzeknop waar je naar zocht. Is er een groter privilege dan luisteren naar artiesten die de wereld om je heen uitdiepen en zich een alternatieve maatschappij verbeelden? Sluit je weekend optimistisch af en begin hoopvol en geïnspireerd aan een nieuwe week, of wereld. 

 

Gasten

Derek Otte

Foto: Khalid Amakran

Charisa Chotoe

Charisa Chotoe (1993) is presentator, journalist, spoken word-artiest en de programmamaker van deze avond. Met haar platform Alternative Society wil ze de nieuwsgierigheid naar alternatieven voor een andere kijk op de wereld aanwakkeren. Chotoe maakte als onderzoeksjournalist en verslaggever programma’s voor KRO-NCRV, VPRO en is nu presentator voor Brainwash, een platform van Omroep Human. Haar werk kenmerkt zich door het belichten van de maatschappelijke onderlaag en identiteit van en in alledaagse onderwerpen. 

Lev Avitan

Lev Avitan (1996) is woordkunstenaar, filosoof en theatermaker, maar het liefst alle drie tegelijk. Zijn werk wordt gekenmerkt door kwetsbare zelfreflectie en hoge mate van maatschappelijk engagement. Zijn cinematische spoken word film ‘Mijn moeder wil niet meer leven (2024)’, is te zien op NPO START. Eerder heeft hij gestaan op festivals als Lowlands, Brainwash en The School of Life. Eind juni 2024 is hij met Nabil Tkhidousset te zien in het theater met de voorstelling 7SHEB 3LIK!

Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza is de Stadsdichter van Brussel. Haar artistieke praktijk is een constante poging om zichzelf en anderen te vertalen. Ze onderzoekt het leven en de gevoelens van ontheemden, overlevers van het grote geweld, van Afrikanen in Europa, van diaspora’s… van vrouwen… van Brussel. Dit onderzoek mondt uit in poëtische essays, woordkunst, film en theater. 

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.


Meer programma’s tijdens deze DNL op zondag: