TheAlternativeSocietyPoetryClub

za 25 mei
20:00
Normale prijs
€12
Kortingsprijs
€11
Kaartje kopen

Chapter 1:  Onrecht

The Alternative Society Poetry Club is het reflex dat deze tijd van ons eist. Want, “how can you be an artist and not reflect the times?” – Nina Simone.

“An artist’s duty, as far as I’m concerned, is to reflect the times”, zei de legendarische Nina Simone. Met deze woorden als overtuiging doen we bij The Alternative Society Poetry Club eer aan Miss Simone’s tijdloze uitspraak. “I choose to reflect the situations in the times where I find myself. That to me, is my duty.” vervolgt ze.

In deze eerste editie bezinnen we ons op onrecht. Onze host Charisa Chotoe en poëten van onze tijd gaan in gesprek en dragen voor uit eigen werk dat onrecht bespiegelt. Samen reflecteren we op hoe we als maatschappij onrecht zo stilletjes kunnen accepteren. Of wanneer we er ons juist luidkeels tegen uitspreken, wie je hoort en wie niet. Wiens onrecht doet ertoe en van wie niet.  Artiesten houden de wereld een spiegel voor. We reflecteren met kunstenaars op kunst die ons dieper doet denken en anders doet dromen.

In een constant veranderende wereld waar de ontwikkelingen van mens en maatschappij razendsnel gaan, is het goed om ook eens op de pauzeknop te drukken. The Alternative Society Poetry Club is de pauzeknop waar je naar zocht. Is er een groter privilege dan luisteren naar artiesten die de wereld om je heen uitdiepen en zich een alternatieve maatschappij verbeelden? Sluit je weekend optimistisch af en begin hoopvol en geïnspireerd aan een nieuwe week, of wereld. 

  

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.


Meer programma’s tijdens deze DNL op zondag: