Unlockyourinnerperformer

zo 23 apr
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Spoken word en theater workshop

Bij spoken word draait het om de boodschap die op de juiste manier wordt overgebracht. De noodzaak van een tekst is daarbij de drijvende kracht. Niemand weet beter hoe theaterelementen kunnen bijdragen aan de overdracht van deze boodschap dan Dorothy Blokland.

Dorothy Blokland, een zeer ervaren spoken word performer en theatermaker, zal een workshop geven over het integreren van theaterelementen in je spoken word voordracht. Door haar expertise weet ze als geen ander hoe je tot de kern van je verhaal kunt komen en deze op de meest effectieve manier kunt overbrengen. Ze heeft theaterproducties van veel spoken word artiesten geregisseerd.

Of je nu al teksten voor voordracht schrijft of net begint met spoken word, deze workshop is geschikt voor jou. Tijdens de workshop zul je ontdekken hoe jouw verhaal centraal kan staan en krijg je de kans om te experimenteren met theaterelementen om je voordracht te versterken. Je zult niet alleen leren hoe je jouw boodschap beter kunt overbrengen, maar ook hoe je emoties op een krachtige manier kunt overbrengen op het publiek. Met Dorothy’s begeleiding en deskundige feedback kun je werken aan je vaardigheden en nieuwe manieren ontdekken om je publiek te interaceren.

In de avond kan je naar het MULTY, een programma over de ontwikkeling in gesproken literatuur. Koop hier je combitickets.

Dorothy Blokland

Dorothy Blokland studeerde in 2014 af aan de academie voor theater in Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk. In 2015 heeft zij een bewerking gemaakt van de monoloog “De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet” naar het boek van Surinaamse schrijver Clark Accord. Het ontwikkelen van nieuwe teksten aan de hand van persoonlijke verhalen is een vorm die Blokland blijft gebruiken in haar werk. Sinds 2017 staat ze regelmatig met Yahmani Blackman op het podium,  samen vormen ze het theaterduo Blakman&Blokland. Te zien in “Wij gaan het hebben over haar” en “Anansi en de nieuwe wereld. Het duo was genomineerd voor de BNG-bank prijs in 2019 en Blokland won een zilveren krekel voor haar rol in Anansi en de nieuwe wereld. Sinds 2014 is zij als spoken word artiest actief binnen Poetry Circle. Het werk van Blokland bevat altijd sporen van spoken word, theater en film. Geïnspireerd door haar eigen leven, vertelt ze verhalen over een trotse zwarte vrouw die zich een weg probeert te banen in een harde wereld. Blokland doorloopt momenteel de Master Creative producer aan Das Graduate school- Academie voor Theater en Dans.

Meer programma’s tijdens deze DNL op zondag