WorkshopReading&Shading

zo 28 aug
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

& shaaading & rrreeading

Reading, a.k.a. ‘The Real Art of Insult’, heeft haar oorsprong in de Zwarte ballroomcultuur van de jaren ’60. De underground queercommunities van toen ontwikkelden hun eigen taal, als verdediging tegen het racisme en de onderdrukking van seksuele vrijheid, door zowel de witte gay- als de Zwarte gemeenschap. In het mainstream Engels van de Verenigde Staten vonden zij niet de juiste woorden om hun belevingswereld te omvatten.

In deze workshop duiken we in de rijke geschiedenis van de Zwarte queercultuur en –taal waar we tea, shade, slay en andere vlijmscherpe woorden en zinnen van kennen. We krijgen college, demonstratie en gaan zelf aan de slag – put your shades on!

Dit programma is onderdeel van De Nieuwe Liefde op zondag met het thema Gender, identiteit en Taal.

LASHAAAWN

LASHAAAWN is een multidisciplinaire artiest. Host, drag performer, acteur, schrijver en filmmaker. 

“Voor mij is humor waar het leven om draait. Het helpt me te reflecteren, over mijn angst heen te komen als ik nieuwe mensen ontmoet, anderen confronteren met zaken die me zwaar vallen, een kiek te nemen op mezelf waar nodig en natuurlijk om anderen blij te maken. Dus eigenlijk zeg ik je dat ik grappig ben en dat heel serieus neem.”

Momenteel is LASHAAAWN door het hele land aan het performen als rapper & zanger in de multi-genre drie-hoeksformatie: “EnDanWat?!” Samen met Cherella Gessel & Maria Anouk.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.

Ook deze zondag:

zo 28 aug

Hijra