Voorleesmiddag

zo 28 aug
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Donnie (3+)

Ma’Ma Queen komt deze middag voorlezen uit het populaire boek Donnie. Er is een reuze Donnie kleurplaat en een schminker die jou een ware metamorfose zal geven. Trek je mooiste outfit aan en kom genieten van dit spektakel!

Over het boek:

Donnie draagt graag jurken. Zijn vriendjes begrijpen dat niet. In zijn moeders kast ontdekt hij een wondere wereld vol feest en avontuur. Donnie is het eerste boekje uit een serie kinderboeken. Door middel van stoere opwindende verhalen leert Donnie over diversiteit, inclusiviteit en andere relevante en eigentijdse onderwerpen.

Over de auteur

Lisa Maschhaupt is creatief ondernemer. Ze is oprichter van stichting UNBOXED ten behoeve van zelfacceptatie onder kinderen en jongeren. Met als uitgangspunt dat iedereen zichzelf mag zijn wil ze de wereld een stukje mooier, verdraagzamer en kleurrijker maken.

Over de illustrator

Sasa Ostoja heeft met zijn 15 jaar ervaring een humoristische, eigenzinnige en kenmerkende stijl ontwikkeld. Door middel van zijn dierlijke karakters, die hij op fabelachtige wijze in gevaarlijke en oncomfortabele situaties plaatst, zien we zijn reflectie op de huidige maatschappij terug.

Dit programma is onderdeel van De Nieuwe Liefde op zondag met het thema gender en identiteit en taal.

Ma’Ma Queen @iammamaqueen

Deze Rotterdamse Queen kan performen als geen ander. Ma’MaQueen is een inspirerend artiest met een onmiskenbaar talent. Ze is modeontwerpster en de trotse oprichtster en moeder van House of Holographic Hoes. Kortom: een veelzijdige alleskunner.

In 2020 deed ze mee aan het eerste seizoen van Drag Race Holland, dat werd uitgezonden op Videoland. Als ze niet op het podium staat of in haar ontwerpstudio bezig is, is ze thuis bij haar katten voor wie ze zorgt met dezelfde warmte en liefde die ze geeft aan iedereen die ze ontmoet.

Ook deze zondag: