WorkshopTheArtofAuthenticity

zo 21 apr
13:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Spoken Word met Jörgen Gario

Deze workshop duurt van 13:00 tot 16:00

Wat betekent authentiek zijn in voordrachtskunst?  Hoe onderzoek je persoonlijke definities en hoe vorm je vanuit zelfontdekking een eigen perspectief? In de workshop The Art of Authenticity in Spoken Word zoek je met Jörgen Gario uit hoe authenticiteit er voor jou als artiest uitziet en klinkt.

Tijdens het eerste deel van deze workshop schrijven we nieuwe teksten, en krijg je tools mee om je schrijfproces op te poetsen. In het tweede deel bespreken wij jouw eerder geschreven werk en gaan we er in groepsverband mee aan de slag. Dus neem je teksten, je work in progress, mee naar de workshop. Wij zullen luisteren en voelen hoe de woorden onze emoties verhelderen of vertroebelen. Samen bevragen en observeren we je performance en zul je aan de hand van input van de groep en docent je voordrachtskunsten workshoppen. Wat gebeurt er, bijvoorbeeld, als jij natuurlijk spreekt in plaats van voordraagt? Of misschien is het juist nadrukkelijk vertoon van emotie wat jouw performance naar een andere level tilt. Whatever the case, we gaan ons samen, met de kracht van je mede-makers, onderdompelen in de lagen van jouw zinnen. Collectief, gaan we gevoelsmatig in jouw woorden leven.

Deze sessie wordt begeleid door Jörgen Gario/ UNOM check hier de master in actie

Jörgen Gario/UNOM

Jörgen Gario ook wel bekend als UNOM is een Antiliaanse dichter geboren op Sint-Maarten. Hij schrijft in het Nederlands, Engels en Papiamentu. Op het podium vlecht hij muziek en poëzie tot een rauwe vorm van expressie.

Eind 2006 nam hij deel aan een spoken word workshop bij Nowhere, wat daarna uitgroeide tot het landelijke dichters netwerk genaamd Poetry Circle Nowhere. Hij is nu één van de coaches/workshopmasters die jong talent begeleid bij Poetry Circle.

UNOM heeft zowel nationale als internationale performances op zijn naam.  Elk optreden is een ervaring. Sindsdien speelt hij ook de gitaar en ukelele en heeft geïntegreerd in zijn shows en produceert hij ook elektronische muziek.

Zijn werk is gepubliceerd in:
2019 Atlas contact – ‘Hardop – Spoken Word in Nederland’
2022 Tina Lenz – ‘Almanak voor Radicale verbeelding’
2022 Querido. ‘De eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie 101 gedichten uit het Koninkrijk van 1945 tot nu’ 

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.

Meer programma’s tijdens deze DNL op zondag: