WorkshopWeesjeeigenmuze

zo 25 sep
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Schrijven vanuit begeestering

In deze workshop ga je aan de slag met de stem van een vrouw die je zelf bewondert, oefen je in het gesprek aangaan met lang geleden overleden helden, en werk je aan een nieuwe tekst die begint vanuit begeestering.

Yentl van Stokkum debuteerde vorig jaar met de dichtbundel Ik zeg Emily, een meeslepende en bezeten poëtische ontmoeting met Emily Brontë. Yentl gelooft dat bewondering en verering een sleutel kunnen zijn in je eigen creativiteit. Zoals ze in de bundel schrijft: ‘Mijn toewijding is mijn alles.’ Wees je eigen muze.


“en ik wil de associatie vermijden met woorden als kwetsbaar ode oprecht liefdevol romantisch romantiek neoromantiek metaromantiek postromantiek plantjes zusjes zacht vrouwelijk activistisch realistisch reflectief postreflectief destructief deconstructief metaconstructief grappig lyrisch onderzoekend therapeutisch theater zoekend en huis-tuin-en-keukenrituelen”

Deze DNL op zondag is gecureerd door Nikki Dekker, schrijver van diepdiepblauw. Ze is nu 33 jaar vrouw, en vraagt zich nog altijd af wat dat precies te betekenen heeft.
Combiticket: Bezoek meerdere programma’s deze zondag en krijg €10,- korting.

Yentl van Stokkum

Yentl van Stokkum is dichter en toneelschrijver. Ze werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en publiceerde onder andere in de Tirade, de Revisor en op Samplekanon. Ook was ze te zien op festivals als Lowlands, Dichters in de Prinsentuin en Wintertuinfestival. In 2021 verscheen haar debuutbundel Ik zeg Emily bij uitgeverij Hollands Diep, waarvoor ze het C.C.S. Crone-stipendium ontving. Op dit moment werkt ze aan haar tweede dichtbundel.

Ook deze zondag: