Drieluik De Andere Lees!club

De populaire De Andere Lees!club is terug, maar in een nieuwe vorm! In een serie van drie behandelen we aan de hand van een klassieker en een moderne roman de thema’s: Gevaarlijke vrouwen, De toekomst en (het recht op) Zichtbaarheid. Wat deze leesclub anders maakt, is dat je de boeken niet gelezen hoeft te hebben om heel veel te leren over literatuur van boekengoeroe Lidewijde Paris. Leuk voor lezers én schrijvers.

Let op: Als je wilt meepraten tijdens de middag, is het fijn een van de twee romans gelezen te hebben, maar in principe wordt het programma zo opgebouwd dat het ook voor lezers die niet bekend zijn met de boeken aangenaam te volgen is.

Opkomende De Andere Lees!clubs zijn:

Zo 8 sep |16:00: Het Grote Familieverhaal

Zo 6 okt |16:00: Hoe vertel je het onvertelbare?

Zo 10 nov |16:00: Liefdesperikelen & Taboes

Zo 8 dec |16:00: Atwoods Dienstmaagd, het vervolg!

Naar alle vier gaan voor maar 44 euro ipv 52 euro? Koop hier de passepartout!

 

Recente edities waren:

Zo 14 april|16:00: Toekomstvisoenen

George Orwell en Naomi Alderman bedachten beide in hun eigen tijd een toekomst die echt totaal anders is dan de wereld om hun heen. We hebben het over de klassieker van Orwell 1984 uit 1949 en Alderman De Macht uit 2018. Hoe kwamen zij tot hun ideeën over totalitaire staten met big brother en andere dystopische visioenen? Ook kijken we naar andere boeken die, geïnspireerd door Orwell, over de toekomst schrijven. Weet je zelf een mooie roman die hier goed bij past? We gaan ook romans voor elkaar pitchen, zodat we op nog meer ideeën komen. Neem die dus mee!

 

Programmabeeld website - De Andere Leesclub - onzichtbaarheid_2Zo 12 mei|16:00: (On)zichtbare burgers

Diversiteit is een thema van alle tijden. Vaak had het een ander label, werd het discriminatie of racisme genoemd. Met de ontwikkelingen in de wereld heeft het thema wel aan noodzaak gewonnen. Daarom deze keer de in Nederland minder bekende klassieker van Ralph Ellison Onzichtbare man over een zwarte man in Amerika die onzichtbaar is doordat niemand hem opmerkt. Daarnaast behandelen we de moderne bestseller met eenzelfde thematiek Americanah van de Nigeriaanse schrijver Ngozi Adichie. Weet je zelf een mooie roman die hier goed bij past? We gaan ook romans voor elkaar pitchen, zodat we op nog meer ideeën komen. Neem die dus mee!

Programmabeeld website - De Andere Leesclub - gevaarlijke vrouwen_2Zo 2 juni|16:00: Gevaarlijke vrouwen

Aansluitend bij het thema van de Boekenweek De moeder de vrouw, verdiepen we ons in twee beruchte personages: Moordverdachte Grace uit de klassieker van Margaret Atwood Alias Grace en Myriam uit de moderne bestseller van Leïla Slimani Een zachte hand. Verder gaan we in op vrouwen en wraak, en komen andere actuele en interessante romans langs. Weet je zelf een mooie roman die hier goed bij past? We gaan ook romans voor elkaar pitchen, zodat we op nog meer ideeën komen. Neem die dus mee!