UP! Talkshows

 

UP! Een nieuwe kijk op ouder worden

Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het woord ‘oud’ vaak heftige reacties op. Je haast je immers vaak om te benoemen hoe jong je je voelt. Wij van UP! denken dat elke leeftijd waarde heeft.

Mensen om je heen

Ieder mens heeft het nodig: een reden om je bed uit te komen, nieuwsgierig te blijven en mensen om je heen die zich om jou bekommeren. Vandaag de dag is het misschien wel belangrijker dan ooit om oog te hebben voor elkaar.

Inspiratie

Hadassah de Boer door Thirza Schaap.

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois. Elke UP! talkshow heeft een eigen invalshoek. Bekende en onbekende gasten vertellen hoe zij het avontuur van ‘ouder worden’ aanpakken. UP! toont initiatieven in de stad en er is altijd een flinke portie cultuur. Froukje Jansen presenteerde in 2017, Haddassah de Boer vanaf 2018.

Kom naar alledrie de programma’s en krijg €7,50 korting!

maandag 24 september 20:00 – 22:00: Verlangen & lichamelijke identiteit

Hoe ga je om met onvervuld lichamelijk verlangen als je ouder bent? Waarom is praten over seks op leeftijd regelmatig een taboe? En gaat het vaak niet vooral om aanraking? Uit onderzoek blijkt dat mensen die alleen zijn dat het ergste missen. Aangeraakt worden.

maandag 29 oktober 20:00 – 22:00: Technologie – Wordt de robot mijn redding?

Wordt de robot jouw redding? Ja, dat zou zo maar kunnen. We krijgen een kijkje in de wondere wereld van technologie. Over robots, technische snufjes in je huis en je huisarts online.

maandag 3 december 20:00 – 22:00: Moeilijke gesprekken

Wie kent het niet, de spanning tijdens een moeilijk gesprek. Zo vlak voor het kerstdiner zitten we allemaal in de gevarenzone. Ieder van ons weet dat ingewikkelde thema’s – hoe risicovol voor sfeer ook – soms toch besproken moeten worden. Mantelzorg, uitvaart, kinderen en kleinkinderen.

In samenwerking met Up! Nederland

Beeld bovenaan pagina: Marije Kuiper

Eerdere UP! Talkshows:

maandag 14 mei: Rouw
Ouder worden en de dood en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We moeten leven met het verlies van onze geliefde, van familie of van vrienden. Dat kan voelen alsof je opnieuw moet leren leven. Hoe ga je door? Is er een recept voor? Met Hans Kemna, Ineke Swanevelt en Jenny Arean.
Luister hier het programma terug

Follow UP! naar aanleiding van dit programma op maandag 22 mei.

maandag 9 april: Zoals het klokje thuis tikt…
Van drie hoog naar de begane grond, alleen blijven of juist samen wonen, vragen te over. Hoe woon je later? Met Stadsdorpen, George Groot en Laurens Ivens.
Luister hier het programma terug
Follow UP! naar aanleiding van dit programma op maandag 16 april.

maandag 12 maart: Zo wil ik oud zijn
Over hoe je denkt dat het zal zijn en hoe het werkelijk is. Met Barbara van Beukering, Bert Keizer en Ans Markus.
Luister hier het programma terug

maandag 12 februari: Zelfbeeld & Beeldvorming
Als je ouder wordt ga je gewoon door met wat je altijd al doet: worden wie je bent. En toch schuurt het – jong zijn lijkt de norm. Met onder meer Kees Hulst, Hedy d’Ancona en Hanne Laceulle.
Luister hier het programma terug

maandag 11 december: In Memoriam
Met Bert Keizer, Ida van der Lee, Erwin Kamp en gospelkoor Deliverance
Luister hier het programma terug

maandag 13 november: In Beweging
Met Erik Scherder, Jetty Mathurin en PRA Muziektheater
Luister hier het programma terug

maandag 9 oktober: In Verbinding
Met Hedy d’Ancona, Anja Machielse en Jitse Schuurmans
Luister hier het programma terug